WordPress heeft onderhoud nodig. De omgeving waar je WordPress website functioneert zoals browsers en de systemen waarmee deze browsers worden benadert veranderen constant. Daarom moet de code van het CMS, het thema en de plugins up-to-date gehouden worden. Zo voorkom je dat je site op een gegeven moment niet meer correct werkt.

Ook is het belangrijk om je site goed te beveiligen. WordPress is een open source systeem waardoor ook de hackers weten hoe de filestructuur in elkaar zit. Daardoor is WordPress een gewild systeem om te hacken en malafide files op de server te zetten. Om dit tegen te gaan is het naast goed beveiligen van de site belangrijk dat alles regelmatig geupdate word.

Helaas is er nog steeds de mogelijkheid dat je site gehackt wordt. Dit kan via de server of zelfs via je eigen computer. Zie het onderhoud als een goed slot op de deur en een verzekering dat als het misgaat je je spullen terugkrijgt. In dit geval in de vorm van een back-up die teruggezet kan worden.

Daarnaast zijn er nog meer werkzaamheden om je site te optimaliseren zodat deze beveiligd is, goed eruit ziet, goed werkt en snel blijft laden.

WordPress onderhoud

  • WordPress updaten
  • Plugins updaten
  • Thema updaten*
  • Wekelijkse back-up van de website en dagelijkse back-up van de database, deze worden opgeslagen op een externe locatie.
  • Database optimaliseren
  • Verwijderen van spam

Je site wordt elke week bijgehouden en aan het begin van elke maand geef ik de website een onderhoudsbeurt.

Als er na een update problemen die ik niet snel op kan lossen dan stel ik je daarvan op de hoogte. Ik geef je dan meteen een oplossing voor het probleem samen met de eventuele prijs voor het oplossen.

Problemen na een update:

  • Niet meer correct werken van de website.
  • Conflict tussen plugins, plugins en thema of plugin en de server.

Is er een plugin is die al een tijd geen updates ontvangen heeft van de ontwikkelaar dan kan deze beter vervangen worden. Een plugin die niet onderhouden wordt kan een beveiligingsrisico voor de website (gaan) vormen.

Beveiliging en backup

Is je site nog niet beveiligd dan installeer ik Ithemes security Pro en stel deze in. Daarnaast installeer is BackupBuddy om back-ups van je site te maken. Er wordt dan wekelijks een back-up van de hele site gemaakt en dagelijks een back-up van de database. Deze back-ups worden naar een externe opslag verstuurd. Wordt je site dan toch nog gehackt (dit kan o.a. door een onveilige server) kan er gemakkelijk een back-up worden teruggezet. Voor het installeren van deze plugins reken ik eenmalig 75 euro.

Prijs

€  20 per maand / € 240 per jaar ex 21% btw.

* Dit onderhoudscontract is voor WordPress websites zonder extensies. Voor websites met een WooCommerce installatie of andere plugins die meer werk vereisen geldt een hoger tarief. 
Als het thema is aangepast in een child theme of geen autoupdate heeft kan het updaten meer werk zijn. Neem contact op voor een offerte.

Teksten aanpassen, afbeeldingen aanpassen en invoegen, formulieren maken. Heb je geregeld werkzaamheden aan de content van je website en wil je dit uit handen geven? Ik doe het snel en professioneel.

wp-strippenkaart
Neem Contact op!

Benieuwd naar wat Hello World voor jou kan betekenen? Neem contact op!

Voer je zoekopdracht in en druk op Enter om te zoeken