in WooCommerce

Wat? een Payment Service Provider?

WooCommerce opzetten is één ding maar dan wil je ook nog betalingen uit kunnen voeren via iDeal of creditcard. De betaling van de verkoop verschijnt automatisch op je bankrekening en de gegevens van je klant zijn beschermd. Hiervoor heb je een Payment Service Provider nodig.

Payment Service Providers zijn bedrijven die online betaaloplossingen aanbieden zoals iDEAL, creditcards, incasso’s en overschrijvingen. In Nederland zijn er op dit moment de volgende aanbieders actief:

Iets met bomen en een bos

Yep, het zijn er nogal wat. En allemaal hebben ze andere voor- en nadelen. En wat past nou het beste bij jouw bedrijf? Om de zoektocht naar een geschikte partner wat makkelijker te maken zijn er diverse websites gewijd aan het online betalen. Hier worden betaalpartners vergeleken, kenmerken benoemd en kan je reviews lezen en achterlaten. Deze sites zijn up-to-date dus ik kan je aanraden deze sites te bezoeken en te gebruiken:

www.internetkassa.nu
overonlinebetalen.nl.
pspcheck.nl

Waar moet je nou op letten?

Hoeveel ga je per maand verkopen?

Het is natuurlijk per bedrijf verschillend wat de beste keuze voor een betaalpartner is. Hoeveel ga je verkopen per maand en welke betaalmogelijkheden wil je gaan gebruiken? Sommige betaalpartners rekenen een bedrag per maand voor hun service en een laag bedrag per betaling. Andere rekenen geen maandelijkse kosten maar hogere bedragen per betaling. Heb je veel verkopen, dan is de eerste een betere oplossing. Heb je maar een paar verkopen per maand, dan kan je misschien beter voor de tweede gaan. Tenzij je denkt heel snel veel meer te gaan verkopen.

Je merkt het al, het is handig om een plan op te stellen voor je winkel. Hoeveel je denkt te gaan verkopen en wat je verwachtingen zijn voor de komende jaren. Je kan hiervoor ook naar je concurrenten kijken. Zodra je je daar duidelijkheid over hebt kan je een geschikte partner vinden.

De kosten

Let op:

  • Aansluitkosten
  • Maandelijkse abonnementskosten, afgestemd op het aantal online betaalmethoden
  • De transactiekosten voor de verschillende betaalmethodes
Uitbetalingstermijn

In welk termijn wordt er uitbetaald? per maand, per week of per dag?

Betaalmogelijkheden

Bekijk goed welke betaalmogelijkheden er zijn. Sommige providers bieden namelijk alleen IDeal aan.

Collecterende Payment Service Provider of niet?

En dan zijn er ook nog  betaalpartners die collecteren en degene die fungeren als tussenpartij om de betalingen te faciliteren.

Collecterende Payment Service Providers: deze partijen incasseren direct van de klant en storten de omzet door aan ondernemer met aftrek van de kosten voor de betaling. Je kan al je verschillende betalingen volgen en analyseren op je eigen accountpagina van de PSP.

Payment Service Providers: deze partijen incasseren niet zelf maar faciliteren de betaling op hun platform via een bank of acquiring partij. De bank of acquirer betaalt de omzet door aan ondernemer met aftrek van kosten. Als webwinkelier ga je aparte overeenkomsten aan met bank(en) en acquirer(s).

Compatibel met WooCommerce

het is natuurlijk het fijnste als je met een klik op de knop je betaalmogelijkheden aan WooCommerce kan toevoegen. Let er dus op dat er een handleiding is voor het toevoegen of nog beter een plugin die de betaalmogelijkheden toevoegt.

Gebruiksvriendelijk

Hoe ziet het dashboard eruit? Krijg je een overzicht van de betalingen en transacties?

Support

Kan je ze gemakkelijk bereiken als er problemen zijn? Kan je ze bellen of misschien alleen mailen? Bekijk de reviews om klantenervaringen te lezen (pspcheck.nl).

Lees de Algemene Voorwaarden

Daar staat wat je rechten en plichten zijn als klant van de betaalpartner.

Tot slot

Ik heb goede ervaringen met Qantani.  Deze  provider maakt het gemakkelijk om met een plugin betalingsmogelijkheden te integreren binnen WooCommerce. Qantani heeft een helder dashboard en een goede service. Onlangs is de hele backoffice opnieuw ingericht dus dat geeft aan dat de provider zich vernieuwt.

Ik kan je wel aanraden zelf te vergelijken en reviews te lezen. En bezoek de website van een partner, hun uitstraling en taal moeten je ook aanspreken. En ken je ondernemers die ook geld verdienen op internet? Vraag naar hun ervaringen!

Recente berichten
Neem Contact op!

Benieuwd naar wat Hello World voor jou kan betekenen? Neem contact op!

Voer je zoekopdracht in en druk op Enter om te zoeken