Hello World gebruikt WordPress als content management systeem (CMS). Maar waarom?

Er zijn heel veel verschillende systemen en per project is het verstandig om te kijken wat de beste keuze is qua CMS. Open source of op maat gemaakt, ze hebben allemaal voor en nadelen. Het is zaak een systeem te kiezen die goed wordt doorontwikkeld, eenvoudig is in gebruik en ook uit te breiden is.

Na een aantal CMSen geprobeerd te hebben was WordPress favoriet. Maar ook WordPress heeft zijn tekortkomingen. Hieronder staan voor- en nadelen.

Voordelen

 • WordPress is gratis: het systeem kan je gratis downloaden van de WordPress website, installeren op je server en voila, de basis voor je website is klaar. Het systeem moet dan nog ingesteld en vormgegeven worden. Huur je een webbouwer hiervoor in dan kost dat natuurlijk geld. En ook de server waar de website op staat kost geld.
 • Open Source: de bron van het CMS is vrij toegankelijk voor iedereen. Dit betekent dat ontwikkelaars kunnen meehelpen met het verbeteren van het systeem. Hierdoor zijn er vaak updates met verbeteringen en worden er plugins gebouwd die het CMS aanvullen. Dit betekent ook dat het CMS niet snel zal ophouden te bestaan.
 • Gratis updates: browsers en computersystemen blijven veranderen en dus moet het CMS geupdate worden om goed te blijven werken. Er komen hiervoor regelmatig updates uit die helemaal gratis zijn. Daarnaast zijn ze met een klik op de knop door te voeren.
 • Flexibel en goed uit te breiden: het CMS kan gemakkelijk uitgebreid worden met verschillende mogelijkheden, zoals een webwinkel, eventagenda, boekingssysteem of portfolio. Bestaat er geen plugin voor de uitbreiding die je wilt dan kan er een custom made uitbreiding gemaakt worden.
 • Veel ontwikkelaars: er zijn veel webbouwers die websites maken met WordPress. Heb je je website laten ontwikkelen bij een bouwer die na een tijdje niet meer bevalt, kan je switchen naar een andere bouwer.
 • Miljoenen thema’s: met een thema geef je vorm aan je website. Er zijn frameworks en gespecialiseerde thema’s om gemakkelijk de website te maken die je wilt. Wil je dingen aan je thema aanpassen dan kan dat in een child theme.
 • Makkelijk in gebruik:  WordPress is snel onder de knie te krijgen. De teksteditor lijkt op Word en daarmee kan je gemakkelijk zelf de tekst plaatsen en bewerken. De user interface zit logisch in elkaar en weet je even niet hoe iets werkt, dan zijn er legio tutorials te vinden op internet.
 • Zoekmachines houden van WordPress: zoekmachine-optimalisatie is belangrijk als je wilt dat je website goed gevonden wordt in de verschillende zoekmachines. WordPress is van nature al goed ingericht voor de optimalisatie. Wil je dit nog beter aanpakken is de SEO plugin van Yoast een goede aanvulling.

Nadelen

 • Geen helpdesk: omdat WordPress open source is wordt deze ontwikkeld door vrijwilligers. Daardoor is er geen helpdesk. Heb je hulp nodig bij het gebruik van het systeem ben je aangewezen op het WordPress forum.
 • Hosting: niet alle hosts zijn geschikt voor WordPress sites. Een goede host zorgt voor een snelle site op een beveiligde server met de juiste instellingen waar een WordPress site goed kan draaien. Het is belangrijk om van te voren goed onderzoek te doen welke host geschikt is voor jouw WordPress site.
 • Beveiliging: omdat de broncode openbaar is en het systeem vaak gebruikt wordt is WorPress populair onder hackers. Het is heel belangrijk je WordPress site goed te beveiligen en up-to-date te houden.
 • Niet custom made: omdat het systeem voor veel doeleinden geschikt is zitten er ook mogelijkheden in die je misschien niet gebruikt. Dit is dan extra ballast op de server en zonde van de ruimte. Ook werken dingen soms wat omslachtig omdat ze niet exact op jouw wensen zijn afgesteld.

Conclusie

Waarom heeft Hello World voor WordPress gekozen? Omdat de voordelen voor zich spreken. Hello World heeft tientallen websites gemaakt voor veel verschillende doeleinden en WordPress heeft nog nooit teleurgesteld.

Meer informatie over een WordPress website van Hello World?

Ja, graag
Neem Contact op!

Benieuwd naar wat Hello World voor jou kan betekenen? Neem contact op!

Voer je zoekopdracht in en druk op Enter om te zoeken