in Wordpress

Je kan er tegenwoordig niet meer omheen; de page builder. De meeste recente WordPress thema’s bevatten er een en zo niet dan kan je er zelf een toevoegen. Een page builder is een WordPress plugin waarmee je , de naam zegt het al, pagina’s kan opmaken. De tijd van tekst invoegen in de editor en opmaken met wat afbeeldingen is verleden tijd. Met een page builder richt je zelf je website in zoals jij dat wilt. En wil je het later weer anders kan je dat zelf aanpassen. Daar hoef je geen webdesigner meer voor in te schakelen.

Wat is een WordPress page builder?

Een page builder is een plugin die het mogelijk maakt verschillende componenten aan een pagina toe te voegen. Voorheen kon je een pagina vullen met tekst en opmaken met afbeeldingen. Wilde je andere onderdelen op de pagina moest dat in de code en daarna kon je dat niet zelf meer aanpassen. Wilde je wat veranderen moest je weer je webdesigner inschakelen.

Nadat je de plugin hebt geïnstalleerd heb je bij het opmaken van een pagina of bericht de keuze tussen de standaard WordPress tekst editor en de page builder. Met de pagebuilder kan je verschillende elementen invoegen zoals een teksteditor, afbeeldings-galerijen, sliders, blogberichten en portfolio items met verschillende opmaak mogelijkheden, kolommen, tabbladen en nog veel meer. En als dat nog niet genoeg is hebben sommige page builders add-ons om nog meer mogelijkheden toe te voegen.

verschillende page builders

Er zijn veel verschillende page builders voor WordPress. Zowel gratis al premium (betaalde) plugins.

De meest gebruikte page builder plugin is Visual Composer. Deze plugin wordt standaard bij veel thema’s geleverd. De makers van de thema’s schrijven dan vaak ook meteen custom elementen voor de page builder. Dus naast de add-ons bieden sommige thema’s nog meer mogelijkheden aan.

Visual Composer

De Visual Composer plugin is ontwikkeld door WPBakkery. Deze plugin is op dit moment 60,805 keer verkocht en heeft een 4,7 op een schaal van 5 punten. De plugin bevat standaard 26 onderdelen en heeft rond de 100 add-ons met nog meer elementen en mogelijkheden.

Bekijk op de website van Visual Composer welke elementen er in de plugin zitten vcpreview.com klik op Content Elements. En welke add-ons er zijn vc.wpbakery.com/addons.

Visual composer les

Heb je Visual Composer in je thema zitten maar weet je niet hoe je een pagina moet opmaken? Ik geef Visual Composer les. In 4 uur leg ik uit welke elementen in de plugin zitten en hoe je een pagina daarmee opmaakt.

Hulp nodig bij het opmaken van pagina's met Visual Composer?

Lees hier meer over de Visual Composer les van Hello World.

Meer info
Recente berichten
Neem Contact op!

Benieuwd naar wat Hello World voor jou kan betekenen? Neem contact op!

Voer je zoekopdracht in en druk op Enter om te zoeken

ssl-certificaat wordpress icoon