in Social media

Facebook is de belangrijkste social media site van dit moment. In Nederland zijn er ongeveer 7,9 miljoen mensen actief op Facebook. Daarvan maken 4,5 miljoen mensen er dagelijks gebruik van. Je kan je wel voorstellen dat een Facebook bedrijfspagina de ideale manier is om je bedrijf onder de aandacht te brengen. En om meer uit je bedrijfspagina te halen maak je gebruik van Facebook apps.

De voordelen van een Facebook bedrijfspagina

Je kan met een Facebook bedrijfspagina een eigen community creëren voor klanten en ze zo direct informeren over acties en bezigheden van je bedrijf. Facebook is erg dynamisch en je ontvangt reacties en ‘likes’ van volgers. Op deze manier kan je goed in contact blijven met je doelgroep en testen hoe en wat ze denken. Deze informatie kan zeer belangrijk zijn. Daarnaast werkt een bedrijfspagina als een extra ingang naar je eigen website en bovendien; het is gratis!

Haal meer uit je Facebook bedrijfspagina

Om je bedrijfspagina bij je bedrijf te laten passen heb je een mooie banner en duidelijke profielfoto uitgekozen. Maar daar houdt het niet op. Er zijn verschillende manieren om meer uit je pagina te halen.

Je pagina aantrekkelijker maken

Door het installeren van Facebook apps kan je Twitter berichten toevoegen of een pagina maken met Soundcloud of You Tube filmpjes. Op deze manier maak je je bedrijfspagina al een stuk interessanter.

Meer mensen je pagina laten ‘liken’

Om meer vrienden voor je bedrijfspagina te krijgen kan je ook gebruik maken van Facebook apps. Denk bijvoorbeeld aan een fotowedstrijd, het verloten van prijzen of een coupon die alleen zichtbaar is voor fans.

Sluis bezoekers van je bedrijfspagina door naar je website

Door middel van een custom made Facebook app kan je een pagina binnen bedrijfspagina aanmaken met daarop informatie van je website. Denk hierbij aan een artiestenpagina, een pagina met je laatste projecten, een receptenzoeker, aanbiedingen enz.

facebook-appsWat is een Facebook app?

De inhoud van de app bestaat op een externe website. Wat de app eigenlijk doet is het inladen van informatie van de externe webpagina in een iframe op een lege facebook pagina. De app is te benaderen vanaf een tabblad op je bedrijfspagina. Bekijk de bedrijfspagina van Albert Heijn eens. Hier staan verschillende tabjes met bovengenoemde voorbeelden.

Een eigen Facebook app?

Er bestaan al een grote hoeveelheid standaard apps in het App Center van Facebook. Wil je informatie van je website op Facebook tonen moet er een app ontwikkeld worden.

Neem contact op met Hello World over de mogelijkheden van een Facebook App!

Recente berichten
Neem Contact op!

Benieuwd naar wat Hello World voor jou kan betekenen? Neem contact op!

Voer je zoekopdracht in en druk op Enter om te zoeken